ΣΥΚΟΠΙΤΑΡΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Κα ΘΕΑΝΩ ΜΕΤΑΞΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΚΟΠΙΤΑΡΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Κα ΘΕΑΝΩ ΜΕΤΑΞΑ



Κόβουμε τα σύκα στα 4, τα ανοίγουμε και τα βάζουμε δύο με τρεις ημέρες στον ήλιο να ξεραθούν.
Μετά τα βάζουμε σ΄ ένα καλάθι και τα βουτάμε για λίγο στη θάλασσα.
Τα στεγνώνουμε μια μέρα στον ήλιο.
Στη συνέχεια στύβουμε σταφύλια και με το ζουμί τους βρέχουμε τα σύκα. 
(τα βουτάμε στο ζουμί )


Στη συνέχεια τα βάζουμε σ΄ ένα ταψί και τα ζεσταίνουμε στο φούρνο για λίγο στους 100 βαθμούς.
Όπως είναι ζεστά, τα σφίγγουμε να γίνουν σα μπάλα, ώστε να μην υπάρχει αέρας μεταξύ τους.
Βάζουμε δυο -τρία φύλλα δάφνης , ένα κομμάτι κανέλα και τα δένουμε με σπάγο.

Επιμέλεια, φωτογραφίες: Παπουτσάκη Βασιλική

1 σχόλιο:

  1. Μα τι περίεργη συνταγή είναι αυτή; Μια ερώτηση, πότε και πώς τα τρώμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Post Top Ad

.............