ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΩΝ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΩΝ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Αυτό εισηγείται η αρμόδια επιτροπή του άρθρου 8 του ν. 3463 στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου που θα συνεδριάσει για πρώτη φορά με τη νέα του σύνθεση.


Τα ονόματα σημαντικών Ηρακλειωτών που δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή αλλά και τοπωνυμίων, θα δοθούν σε δρόμους του Ηρακλείου.
Αυτό εισηγείται η αρμόδια επιτροπή του άρθρου 8 του ν. 3463 στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, το οποίο θα συνεδριάσει αύριο στις 6 το απόγευμα.
Πρόκειται, ουσιαστικά, για την πρώτη του συνεδρίαση -με τη νέα του σύνθεση- ενώ τα θέματα θα είναι πολλά.
Στην ίδια συνεδρίαση θα συγκροτηθούν σχολικές επιτροπές και θα γίνει η διαδικασία παραλαβής έργων.
Οσον αφορά τώρα τους δρόμους, η επιτροπή του άρθρου 8 για την ονοματοθεσία των οδών γνωμοδότησε ως εξής:

“1. Γνωμοδότησε» ομάφωνα θετικά να δοθεί σε ανώνυμη οδό της πόλης του Ηρακλείου το όνομα "Μανόλη Δερμιτζάκη", προς τιμή του ομώνυμου ποιητή και λογοτέχνη.
2. Γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά να δοθεί σε ανώνυμη οδό της πόλης του Ηρακλείου το όνομα "Αποδήμων Κρητών".
3. Γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά να δοθούν σε ανώνυμες οδούς της πόλης του Ηρακλείου τα ονόματα "Παπαραύτη Μήτσου (Παππός)", "Σαμαρίτη Μιχάλη", "Παπαδομιχελάκη Στέλιου", "Αντωνακάκη Δημητρίου", "Σιγανού Μανώλη", "Αρμενάκη Βαγγελιώ - Φωτιάδου Βαγγελιώς”, "Μανουρά Μανώλη (Σμαϊλομανώλη)", προς τιμή των ομώνυμων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.
4. Γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά να δοθεί σε ανώνυμη οδό της πόλης του Ηρακλείου το όνομα "Γιάννη Περτσελάκη", από τον ομώνυμο αρχιτέκτονα που γεννήθηκε και εργάστηκε στο Ηράκλειο.



5. Γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά να δοθεί σε πάρκο το όνομα "Αννας Πουλή", προς τιμή της ομώνυμης ευεργέτιδας της πόλης του Ηρακλείου.
6. Γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά να δοθεί σε ανώνυμη οδό της πόλης του Ηρακλείου το όνομα "Μανώλη Καρέλλη", προς τιμή του πρώην δημάρχου Ηρακλείου.
7. Δεν γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά να δοθεί σε ανώνυμη οδό το όνομα "Νικολάου Χατζάκη", ελλείψει στοιχείων και επαρκούς τεκμηρίωσης.
8. Γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά να δοθεί σε ανώνυμη οδό του οικισμού Κνωσού - Μακρύ Τοίχος Κνωσού το όνομα “Μιχαήλ Ακουμιανάκη”, προς τιμή του αρχηγού της Εθνικής Οργάνωσης Πληροφοριών Δολιοφθοράς Ηρακλείου.
9. Γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά να δοθεί σε ανώνυμη οδό, κάθετη στην Εθνική Οδό Ηρακλείου - Μοιρών, το όνομα "Ζαρού", από την ομώνυμη περιοχή.



10. Γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά να δοθεί σε ανώνυμη οδό στην περιοχή Κεφάλας Κνωσού το όνομα "Ραιδεστού", από την ομώνυμη επαρχία της ευρωπαϊκής Τουρκίας
11. Γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά να δοθεί σε ανώνυμη οδό το όνομα "Εμμανουήλ Μαμουνάκη", προς τιμή του ιατρού που πολέμησε και τραυματίστηκε στο αλβανικό μέτωπο.
12. Γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά να δοθεί σε ανώνυμη οδό, πάροδο της οδού Κορώνης, το όνομα "Πραισού", από την ομώνυμη αρχαία πόλη της Σητείας.
13 Δεν γνωμοδότησε να δοθεί σε ανώνυμη οδό το όνομα "Καράμπουρνα", επειδή έχει ήδη εγκριθεί ως όνομα οδού στην περιοχή Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου σε προγενέστερη συνεδρίαση της παρούσας Επιτροπής, βάσει του αριθμ.3/20-09-2012 πρακτικού της, το οποίο κοινοποιήθηκε στο Δήμο Ηρακλείου με το αριθμ.οίκ.15541/31-12-2012 έγγραφο της Δ/νσης Διοίκησης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης (απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηρακλείου: αριθμ.516/25-07-2011),
14. Γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά να δοθεί σε ανώνυμη οδό, μεταξύ των οδών Σακλαμπάνη και Θ. Ματθαιάκη στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά, το όνομα “Γρηγορίου Πολυχρονάκη", προς τιμή του ομώνυμου αγωνιστή των κρητικών επαναστάσεων.
15. Γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά να δοθεί σε ανώνυμη οδό της περιοχής Μεσαμπελιών το όνομα "Αδελφών Χαλαμπαλάκη", προς τιμή των αγωνιστριών της Εθνικής Αντίστασης.




16. Γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά να δοθεί σε ανώνυμη οδό το όνομα "Αστερίωνας", από το ομώνυμο μυθικό πρόσωπο.
17. Γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά να δοθεί σε ανώνυμη οδό στον Αγιο Μύρωνα το όνομα "Ειρήνης Γιαννιδάκη", προς τιμή της ομώνυμης μαίας,
18. Γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά να δοθεί σε ανώνυμη οδό, πάροδο της οδού Ανδριανού, το όνομα "Ποσειδώνος",
19. Γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά νο δοθεί σε ανώνυμη οδό της πόλης του Ηρακλείου το όνομα "Μηνά Ασλανίδη", προς τιμή του μαιευτήρα με μεγάλη κοινωνική προσφορά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............