ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΜΙΝΩΙΚΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΚΑΤΩ ΖΑΚΡΟΥ ΟΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΣΤΥΛΩΣΗΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΜΙΝΩΙΚΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΚΑΤΩ ΖΑΚΡΟΥ ΟΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΣΤΥΛΩΣΗΣ




Το Μινωικό Ανάκτορο της Κάτω Ζάκρου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης για να ενημερωθεί για τις διενεργηθείσες στις πέτρινες τοιχοποιίες του παλιού ανακτόρου παρεμβάσεις αναστύλωσης καθώς και της ανέγερσης δύο κτιρίων με σκοπό την κάλυψη των αναγκών των επισκεπτών στον αρχαιολογικό χώρο.Πρόκειται για δράσεις στο πλαίσιο εργολαβίας, που ξεκίνησε πριν περίπου ενάμιση χρόνο και αφορά μία μεγάλη παρέμβαση ύψους περίπου 1 εκατομ. ευρώ στο μινωικό ανάκτορο. Η συγκεκριμένη παρέμβαση χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού.





«Εμείς σα Δήμος βοηθάμε παρέχοντας πολλές φορές διοικητική υποστήριξη παραχωρώντας τα μηχανήματα έργου που διαθέτει ο Δήμος, κάνοντας παρεμβάσεις διαμόρφωσης στο χώρο όπου γίνονται οι συγκεκριμένες εργασίες», ανέφερε ο κ. Πατεράκης. Στο πλαίσιο αυτό ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις αναστύλωσης στις πέτρινες τοιχοποιίες του παλιού ανακτόρου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............