ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΖΑΝΙ ΤΟΥ κ. ΜΗΛΑΘΙΑΝΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΤΑΛΑΓΑΡΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΖΑΝΙ ΤΟΥ κ. ΜΗΛΑΘΙΑΝΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΤΑΛΑΓΑΡΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗ


17 χιλιόμετρα απο το Ηράκλειο στο χωριό Καταλαγάρι βρίσκεται το παραδοσιακό καζάνι του κ. Μηλαθιανάκη.
Ενός Ανθρώπου 92 χρονών που το βλέμμα του η χειραψία του και το χαμόγελο του σε πάνε απο την μιά σε άλλες εποχές νοσταλγικές, και απο την άλλη σου δίνουν την εντύπωση σαν να μην πέρασε μια μέρα.
Μας υποδέχτηκε με χαμόγελο μας καλοσώρισε μαζί με τον γιό του και την νύφη του και μς κέρασε μια ρακί γεμίζοντας το τραπέζι καλούδια...
Καζανέματα και παρέες που ένωναν ανθρώπους μαρτυρούσε ο χώρος, συναίσθημα και δύσκολα χρόνια μαρτυρούσαν οι αυλακιές του προσώπου του, ζεστασιά και αναμνήσεις που τον ακολουθούν μαρτυρούσαν τα κειμήλια που βρισκόταν στους τοίχους και στους πάγκους.



Με τον πολιτιστικό σύλλογο του Καταλαγαρίου ήρθαμε να φωτογραφίσουμε το χωριό και τιον τόπο του είπαμε... μπράβο παιδιά έτσι να το κάνετε να διατηρηθούν αυτά που είχαμε, να προβληθούν τα μέρη του τόπου μας είπε... και γέλασε.

Καλή τους ώρα... να έχουν την υγεία τους, να δίνουν δύναμη στους νεώτερους και να έχουμε αφορμές να αντλούμε και να θυμόμαστε όλοι εμείς που στο σήμερα γρήγορα ξεχνάμε.

 

 





 







ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............