Ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΑΖΗΤΑΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΑΖΗΤΑΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ


     Η αναθεώρηση της κυκλοφοριακής μελέτης του Ηρακλείου, καθώς και παρεμβάσεις για την αποσυμφόρηση του κέντρου και των γύρω περιοχών, συζητήθηκαν στο πλαίσιο συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου στην Αλικαρνασσό.
   Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης τη νέας κυκλοφοριακής διαμόρφωσης για το κέντρο της πόλης αλλά και η ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας.
    Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Χάρης Μαμουλάκης, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Γιάννης Αναστασάκης ο προϊστάμενος της παλιάς πόλης κ. Φουρναράκης, ο μελετητής Δημήτρης Ρέντζος και  υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στις δηλώσεις του ο μελετητής Δημήτρης Ρέντζος ανέφερε τα εξής:
  «Το κυκλοφοριακό πρόβλημα δεν είναι μονοσήμαντο γιατί εξαρτάται από παράγοντες όπως οι εμπορική και η κοινωνική ζωή της πόλης δεν μπορεί να επιλυθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Πάνε πάνω από 10 χρόνια που ασχολούμαι με αυτό το θέμα και δεν έχει έρθει κάποια οριστική λύση. Αυτό είναι αναμενόμενο διότι η κοινωνία αλλάζει, η πόλη αλλάζει και υπάρχουν πολλές αλλεγές κοινωνικές και οικονομικές λόγω κρίσης.
Μία κυκλοφοριακή μελέτη απαιτεί κάθε τρία με πέντε χρόνια αναθεώρηση. Δεν είναι κάτι το στατικό. Είναι δυναμική και πρέπει να αναθεωρείται από καιρού εις καιρού. Πριν τις εκλογές ετοιμάζονταν η αναθεώρηση και είμαι σε συνάντηση με την Δημοτική Αρχή για να προχωρήσουμε αυτές τις διαδικασίες».

 Αναφορικά με τα βασικά ζητήματα που χρήζουν επίλυσης για το κυκλοφοριακό της πόλης ο κ. Ρέντζος ανέφερε:

   «Το ένα και βασικό θέμα που υπάρχει είναι η πολιτική στάθμευσης. Πρέπει να αποφασιστούν οριστικά θέσεις παρά την οδό για τους κατοίκους και ότι περισσεύει να είναι για επισκέπτες στην πόλη, αλλά και να χρησιμοποιηθούν επιτέλους οι σταθμοί οχημάτων που έχουν κατασκευαστεί με στόχο την αποσυμφόρηση των κεντρικών οδών της πόλης που βρίθουν από οχήματα. Αυτό θα ανακουφίσει και την κυκλοφορία».

 Σε σχέση με το κέντρο της πόλης ο κ. Ρέντζος υποστήριξε:

  «Στο πλαίσιο της αναμόρφωσης και ανάπλασης της πλατείας Ελευθερίας, σε σχέση με την ανάπλαση της Παλιάς Πόλης έχουν βρει ορισμένους τρόπους, ώστε να βελτιώσουμε την κατάσταση στο κέντρο και να δημιουργήσουμε πιο ήπιες συνθήκες ακόμα και για το καλοκαίρι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............